رقابت دو غول آسیایی بازار تلفن همراه در روزها اخیر به مرحله تازهای وارد شده، هوآوی که در سال ۲۰۱۸ توانست اپل را کنار بزند و بعد از سامسونگ برترین تولید کننده تلفن همراه در جهان لقب بگیرد حال قصد ندارد در هیچ زمینهای از سامسونگ عقب بیوفتد و پا به پا این شرکت حرکت میکند.
سامسونگ چندی پیش بود که از اولین تلفن هوشمند تاشو خود تحت عنوان گلکسی فولد رونمایی کرد، این مدل دارای یک نمایشگر بزرگ ۷.۳ اینچی (۱۵۴.۵ سانتیمتر مربع) است که از داخل تا میشود و در پشت آن نیز یک نمایشگر ۴.۶ اینچی دیگر از نوع Super AMOLED قرار گرفته که درحالت بسته نیز کاربران به اطلاعات و امکانات تلفن همراه خود دسترسی داشته باشند. صفحه نمایش گلکسی فولد از نوع AMOLED پویا است. سامسونگ، تولید مدل تاشو خود را قدمی رو به آینده توصیف کرد و طراحی گلکسی فولد را بینقص معرفی کرد.
این در حالی است که هوآوی چند روز بعد از سامسونگ در کنفرانس جهانی موبایل از اولین مدل تاشو خود رونمایی کرد، میت ایکس مدل تاشو هوآوی است که نمایشگر بزرگتری نسبت به گلکسی فولد دارد و البته از بیرون تا میشود. میت ایکس به یک نمایشگر AMOLED، ۸ اینچی (۲۰۵ سانتیمتر مربع) مجهز شده که در هنگام تا شدن از پشت به یک صفحه ۶.۶ اینچی تبدیل میشود.
یکی از اولین نکاتی که در طراحی این دو مدل دیده میشود وجود لولا در پشت گلکسی فولد است که این مورد در میت ایکس وجود ندارد، این لولا بخش پشتی گلکسی فولد را به دو تیکه مجزا تبدیل میکند، اما هوآوی در میت ایکس از قطعات ریزمکانیکی در تعداد بالا استفاده کرده که در هنگام تا شدن نمایشگر به هم نزدیک میشوند و اجازه خم شدن به نمایشگر میت ایکس را میدهند. به همین دلیل میت ایکس از طراحی یکپارچهتری نسبت به گلکسی فولد بهره میبرد.
نکته مهم دیگری که از نظر طراحی در دو مدل میت ایکس و گلکسی فولد دیده میشود تعداد و نحوه قرار گیری دوربینها در این دو مدل است. سامسونگ به دلیل آن که نمایشگر گلکسی فولد از داخل بسته میشود مجبور شده از ۶ دوربین استفاده کند، دو دوربین در جلو نمایشگر قرار دارند و سه دوربین در پشت آن و یک دوربین هم در بالا نمایشگر ۴.۶ اینچی، در حالی که هوآوی تنها از سه دوربین استفاده کرده، این سه دوربین در پشت تلفن قرار میگیرند و زمانی که نمایشگر تا میشود از همان سه سنسور به عنوان دوربین سلفی میتوان استفاده کرد.
همین مورد موجب شده تا در نمایشگر ۷.۳ اینچی گلکسی فولد شاهد یک بریدگی نسبتا بزرگ در گوشه صفحه نمایش باشیم که محل قرار گیری دوربینها سلفی است، این مورد در میت ایکس دیده نمیشود و نمایشگر این مدل هیچ بریدگی و حفهای ندارد. از این نظر نیز طراحی میت ایکس مناسبتر است.
هرکدام از این دو طراحی مخالفان و موافقان زیادی دارد و در روزها گذشته بحثها زیادی بین کارشناسان و طرفداران این دو برند در مورد نقاط قوت و ضعف این دو طراحی شکل گرفته است، اما مدیرعامل بخش تلفن همراه هوآوی به تازگی با بیزینس اینسایدر مصاحبه کرده و طراحی میت ایکس را بهتر از گلکسی فولد دانسته است. ریچارد یو که خود به روی صحنه کنفرانس جهانی موبایل آمد تا میت ایکس را معرفی کند، اعلام کرده که هوآوی همزمان بر روی سه طرح مختلف از تلفنها تاشو کار میکرد که مدل مشابه گلکسی فولد نیز یکی از آن طرحها بوده، اما به دلیل نامناسب بودن این طرح، مدیران هوآوی آن را کنار گذاشتند و به سراغ طرحها دیگر رفتند.
ریچارد یو معتقد است استفاده از دو نمایشگر تلفن همراه را سنگین میکند و ضخامت آن را افزایش میدهد، میت ایکس در حالت بسته تنها ۱۱ میلیمتر ضخامت دارد که از این حیث باریکتر از حالت تاشده گلکسی فولد است. همچنین گلکسی فولد در حالت بسته طراحی باریک و بلندی دارد که شکل آن را از حالت تلفنها هوشمند امروزی خارج میکند، اما میت ایکس در حالت بسته نیز با پهنا و بلندی مناسب قابل استفاده است.
البته تا شدن نمایشگر هوآوی میت ایکس از پشت بزرگترین نقطه ضعف این مدل محسوب میشود، زیرا در طولانی مدت ممکن است آسیبها زیادی به نمایشگر آن وارد شود، زمانی که گلکسی فولد از داخل بسته میشود نمایشگر تاشو آن کاملا محافظت میشود، اما این مورد برای میت ایکس صدق نمیکند و زمانی که این مدل روی میز، دورن جیب یا هر موقعیت دیگری قرار میگیرد، نمایشگر آن همواره در معرض آسیب دیدگی قرار میگیرد. ازطرفی قیمت بالا مدلها تاشو موجب میشود تا خریداران به سلامت و طول عمر محصولی که خریداری میکنند اهمیت زیادی قائل شوند که در این مورد به نظر میرسد گلکسی فولد وضعیت بهتری داشته باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.